Fotboll

Det vanligaste inom betting är fotboll och hästsport. När du ska betta inom fotbollens värld bettar du oftast på vilket lag som vinner matchen, vem eller vilket lag gör första målet, hur många mål som har gjorts innan matchen är slut. Svenska spel erbjuder de vanligaste spelformerna till exempel Stryktipset, Måltipset och Europatipset.

Stryktipset

Den populäraste spelformen just nu och går ut på att du ska tippa hur det går i 13 fotbollsmatcher i följ. Matcherna är främst från England och Sverige. När du tippar ska du tippa om matchen slutar med vinst för hemma, bortalaget eller om de blir oavgjort. Om du vill tippa att hemma laget vinner sätter du en 1:a, vid oavgjort ett X eller när bortalaget vinner sätter du en 2:a. För att vinna måste du minst ha 10 av 13 rätt. Alltså måste du pricka in 10 matcher av samtliga 13 för att vinna pengar. Stryktipset har funnits i Sverige sedan 1934.

Måltipset

En populär spelform som går ut på att du ska tippa vilka 8 matcher som blir mest målrika av 30st. Matcherna är inte bara från Sverige utan från många andra länder inom Europa. I fall ingen skulle ha 8 rätt så kommer pengarna gå över till nästa veckas måltips och då blir det jackpot. Du får alltså chans att vinna dubbelt så mycket pengar som vanligt. Måltipset är från början en Svensk spelidé som har gjort succé i fler länder än bara Sverige, Grundades 1983.

Europatipset

Är en variant av Stryktipset men det som skiljer dem åt är att Europatipset består av matcher från hela Europa istället. Så även här ska du tippa hur det går i 13 matcher i följ och du måste ha minst 10 av 13 rätt. Från början hette det inte Europatipset utan Italienska Stryktipset för att man hade endast matcher från Italien och lanserades 1993. Efter några år expanderade man ut Europatipset och tog med matcher från hela Europa istället för endast matcher från Italien.