Ishockey

Ishockey är, näst fotboll, den mest populära lagsporten i Sverige. Det gäller även när det kommer till betting. Men till skillnad mot fotbollen har det aldrig funnits riktigt samma möjligheter till spel på ishockey. Det var egentligen först i och med att Svenska Spel introducerade oddset 1986 som svenska folket fick en reell möjlighet att betta på ishockey. Utbudet var, och är dock ganska begränsat, i huvudsak bestående av svensk ishockey, med en del inslag av NHL och finska ligan. För den som på allvar vill spela på ishockey så är det definitivt nätet som gäller.

Fördel: online betting

Den största fördelen med att betta online på ishockey är utan tvekan utbudet, som är i det närmaste obegränsat. Speciellt intressant är möjligheten att spela på matcher i lägre divisioner. Möjligheten att spela på lokala lag är rolig i sig själv, men innebär också en stor fördel. Det är enklare att ligga ett steg före oddssättarna när man spelar på lag i de lägre divisionerna, vilket ökar vinstchansen, och möjligheten att upptäcka matcher som fått ”felaktiga” odds.

Det finns dessutom flera olika sätt att spela på online, varav inte alla är tillgängliga via Svenska Spel. Förutom det vanliga, med slutresultat, så kan man även betta på enskilda perioder i en match – vilket lag kommer att vinna period 1, vilket lag kommer att vinna period 2? Dessutom finns möjligheten att betta på antalet mål i en match. Det går vanligen till så att man bettar på huruvida det sammanlagt kommer att göras fler eller färre mål än en viss förutbestämd siffra. Andra spelformer är att spela med ”handikapp”, där ett av lagen ges en ledning, och man utifrån denna hypotetiska ledning ska betta på vilket lag som kommer att vinna. Denna spelform passar utmärkt för ojämna matcher, som annars skulle ge väldigt dåliga odds.